Skip to content

Как излекувах кожата и душата си!

Случвало ли ви се е да се чувствате в капан в собствената си кожа ?

Е на мен ми се случи точно когато бях навършила пълнолетие.

 

Това е моята лична история. Казвам се Ивелина.

 

Когато бях едва на 18 години се сблъсках със заболяване наречено атопичен дерматит. В началото не обърнах особено внимание на една екзема , която се появи на ръката ми. Минаха няколко дни и се появиха още. Усещах сърбеж и щипене и това започна да ме притеснява. Сънувах кошмари , че цялото ми тяло е в такива рани. След като споделих на майка ми,  тя веднага ми записа час при кожен лекар специалист. Изпитвах страх и несигурност. Бях много притеснена.

 

След  прегледа докторът  установи, че това е възпалително заболяване на сухата кожа, което до голяма степен е генетично. Така получих диагнозата – атопичен дерматит.

 

Животът с атопичната кожа е много труден за едно 18-годишно момиче.   Случвало ли ти се е да усещаш дразнене,щипане, парене по кожата на тялото и да не знаеш с  какво да облекчиш тази мъка?

 

На мен ми се случваше често. То е свързано с нарушена бариера на дермата и имунно разстройство… Тази и още информация научих след много прочетени статии по различни сайтове и форуми, но за съжаление не успях да си отговоря на въпроса как да се излекувам.

 

– Много проби , много грешки, експериментирах със себе си не спирах да търся и да се надявам, че ще успея да подобря състоянието си, а непрестанният дискомфорт просто не ми даваше и минутка спокойствие.

 

Пристъпите ми се появяваха навсякъде по цялото ми тяло, но обривът беше най-често по лицето, шията, китките, коленете и лактите. С времето тази болест започна да оказва значително влияние върху качеството на моя живот. Като оставим настрана сърбежа и дискомфорта на кожата , самочувствието ми се срина. ( всяка дама ще ме разбере)

 

Бях толкова тъжна и никой и нищо не можеше да отнеме болката ми. Започнах да имам комплекси и да прикривам тялото си още повече. Тогава имах и сериозен приятел, който се раздели с мен, защото останалите съученици в гимназията му се подиграваха заради моето състояние. Чувствах се ужасно.

Въпреки,че атопичният дерматит не е заразен , хората започваха да ме гледат с недоверие и страх все едно съм прокажена. Сякаш от едно здрависване ще им предам грозния вид на кожата ми. Чувствах се отритната от обществото и прекарвах все по-малко време сред хора и приятели. Започнах да ходя с дълъг ръкав дори през лятото за да крия ръцете си. А зимата когато се обостряше моето състояние използвах дори свинска мас и други бабини рецепти, но без дълготраен резултат или без никакъв.

 

 

С течение на времето след множество консултации с кожни лекари, подлагане на най-различни доказани процедури и използване на скъпа медицинска козметика – подобрение нямаше. Бях отчаяна. Пробвах всичко цената нямаше значение, купувах най-скъпите кремове с една едничка надежда кожата ми да се оправи и живота ми да бъде нормален както преди.

 

Накрая неизбежно отчаянието и депресията дойдоха за мен.Чувствах се някак непълноценна дори излишна. Голяма бариера се появи между мен и приятелите ми. Спряха да ми звънят за виждане и се събираха тайно без мен на кафе.

 

Преди точно 1 година моята най-близка и много добра  приятелка от детството,която ме познаваше преди болеста и след нея , ми спомена за, че използва нов страхотен крем за тяло и ми предложи да го изпробвам и аз.

За мен ползването на различни кремове беше станало нещо нормално даже леко досадна  част от ежедневието ми. един ден просто ми го донесе, а аз го оставих на тоалетката в стаята си до всички останали мазила. Стоя там около седмица без дори да съм го погледнала и изпробвала. Но тя не спираше да ми напомня и да пита дали съм го ползвала и харесва ли ми. . Чесно да си призная –  изпробвах го само заради нея иначе може би не бих го направила.

 

Тя има силна слънчева алергия и само този продукт я спасявал това ми сподели преди да ми го даде. С недоверие подходих към него, но беше доста различно преживяване от това с което бях свикнал .Още от първото нанасяне беше различно попиваше супер бързо не оставяше мазено усещане по кожата . Хареса ми от първото нанасяне след няколко часа дразненето на кожата ми намаля чувствително .

Бях впечатлена и не вярвах, че е само от него. Около месец си правих разни тестове, мажех се и спирах за да проверя дали наистина е от този крем. Все още не мога да повярвам,че успях да постигна такъв страхотен ефект само с един крем за тяло  и така реших да хвърля едно „око” на неговото съдържание.

 

Бях изненадана че един крем за тяло има толкова богато съдържание.

Някои от съставките ми бяха познати от други доста по-скъпи продукти.

Хиалуроновата киселина, която дълбоко хидратира кожата, а в комбинация с Алантоин дермата е регенерирана.

Пантенолът е известен с това,че спомага по-бързото заздравяване на рани и изгаряния. Уреата от своя страна възстановява естествената защитна функция на кожата.

Запознах се и с нова много интересна съставка наречена Бизаболол. До този момент за мен тя беше непозната и реших да потърся информация за нея. Оказа се, че се добива от цвета на лайката и белия равнец и благодарение на нея  получавам моментално облекчение след нанасяне на крема за тяло. Включен е още микс на масла от кокос, авокадо и карите, които са се доказали като най-здравословните и подхранващи суровини.

 

Колкото и странно да звучи този крем  наистина промени живота ми!

 

Не помня от колко години не съм се чувствала толкова добре в кожата си – буквално и преносно. Наистина е невероятен!

Отново имам пълноцени социални контакти отново мога да общувам нормално с хората  и с приятелите ми. Самочувствието ми е далеч по-добре от преди И колкото и странно да звучи – за мен този крем направи разликата между един пълноценен и качествен живот и един изпълнен с тъга и самосъжаление такъв .

Споделям всичко това с вас с надеждата да успея да помогна на някой друг с кожни проблеми и за да изразя благодарността си. Благодаря ти ELIZABETH  за страхотния продукт, който излекува не само кожата, но и душата ми!