9 лесни трика да поддържаш косата си жизнена и здрава

Не суши косата си докато е все още мокра

Много често сме притиснати от времето, закъсняваме за работа, имаме среща с някоя приятелка или просто мъжът ни мрънка, че 5-те ни минути са минали вече 5 пъти. Но точно в такива моменти сме склонни да правим най-нелепите грешки и сушенето на косата докато е все още мокра е една от тях. Далеч по-малко време ще ти отнеме да подсушиш косата си с хавлия отколкото със сешоара. 

търкане-коса-рошава-суха-evacosmetics

Не търкай косата си

Не се поддавай на инстинктите си да търкаш косата си при сушене с кърпа. Това ще я накара да се наелектризира и ще я нарани. Пробвай бавно и леко да я подсушиш с кърпата като не я стискаш прекалено много и не натискаш.

боядисване-коса-суха-изтощена-evacosmetics

Не прекалявай с боядисването

Всички искаме да покажем колко сме уникални и как се открояваме от тълпата, но честото пребоядисване няма да ни помогне в този случай. Дори ако е само за корените, потърси точните четки, които могат да се нанесат само на определено място. Бои тип No-ammonia биха свършили чудесна работа, тъй като са по-нежни към косата. 

душ-мазна-коса-миене-evacosmetics

Не мий косата си прекалено често

Сигурно ще ми кажеш да се върна от тресавището, от което съм дошла, но за жалост съм права тук. На повечето жени им е нужно да мият косата си 3 пъти седмично максимум. Честото миене може да има обратен ефект и да остави косата ти суха и лесно чуплива. Комбинирано със сушене със сешоар е като да оставиш косата си във фурната на 300 градуса. Разпредели миенията през седмицата за максимален ефект, а ако изглежда мазна можеш да използваш сух шампоан да й възвърне силата и красотата.

здравословно-ядене-коса-здрава-жизнена-evacosmetics

Яж здравословно

Тук тортичките и бонбоните са отново на противниковата страна. Малко хора осъзнават, че здравословното хранене не само помага на тялото ни, но също и на косата. С комбинацията от 13-те най-важни витамини, заедно с витамин А и Е, можеш да имаш силна, лъскава и жизнена коса, за която всяка жена си мечтае.

Внимавай с мократа коса

Как би реагирала ако ти кажа, че косата ти е по-чуплива когато е мокра? Е, така е, затова трябва да се внимава да не я сресваш веднага след душ. Най-добре е да започнеш с ресането след като е изсъхнала, за да й дадеш време да се възстанови и да минимизираш щетите.

топлина-суха-увредена-чуплива-коса-evacosmetics

Не прекалявай с топлината

Както всички знаем излагането на косата на прекалено висока температура е вредно за нея. Било то с преса или друг уред щетите могат да са огромни. Колкото по-малко използваш уреди, които нагряват косата ти прекалено много, толкова по-добре за косата ти.

Да намалим градусите

И както бяхме заговорили за по-ниски температури, нека допълня още нещо. Отказването на пресите и сешоарите решава само наполовина проблема. Честото къпане с гореща вода също може да навреди на косата ти както гореспоменатите уреди. Оптималната температура за къпане е малко над стайна температура.

продукти-коса-помощ-подобрение-evacosmetics

Стига толкова много продукти

Повече продукти не означава по-хубава и по-здрава коса. Дори напротив, честата употреба на много продукти може отнеме от обема на косата ти и да я намазни допълнително. Също както в живота не ти трябват много приятели за да се чувстваш добре същото важи и в грижата за коса. Най-важните продукти за коса са само 4 и те са: шампоан, балсам, маска за коса и продукт по избор за стилизация.

Стигна до края на статията? Чудесно! Радваме се на интереса ти, а ето и нещо от нас, за отдадеността ти, можеш да си осигуриш 10% от всичките ни продукти с този промо код: READ10

Какво мислиш за съветите ни? Колко от тях разбра, че не си спазвала? Ако имаш други съвети за по-здрава и жизнена коса, които работят за теб ще се радваме да ги споделиш с нас в коментарите по-долу.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват