Как се преборих с бръчките и стареенето на кожата

Казвам се Петя и съм на 45 години. Реших да разкажа моята история, защото знам, че много дами се сблъскват с признаците на стареене на кожата и появата на първите бръчки, което оставя дискомфортно чувство у тях. Аз съм главен мениджър в голяма чуждестранна компания и денят ми е доста стресов и динамичен.

 

Пътувам много, професията ми изисква чести командировки, а когато съм в офиса, работя вечер до късно. Определям себе си за суетна жена, която винаги е обръщала внимание на външния си вид – фигура, облекло, грим и прическа. От години спортувам активно и се храня здравословно. Никога не съм имала проблем с наднормено тегло и се чувствах привлекателна до 43-та си година, когато една сутрин, приготвяйки се за работа, забелязах появата на първите ми бръчки. Тогава почувствах кожата си състарена и съсухрена.

 

Смятях себе си за млада и красива жена, а изведнъж огледалото ми показа неприятната действителност. Явно натовареният ми работен график и редовното недоспиване си бяха казали думата. Изпаднах в шок, защото знаех, че трябва спешно да взема мерки и да се преборя с този проблем. Работя с голям екип от хора и затова винаги съм държала да имам представителен външен вид. Без да му мисля много, реших да се подложа на така популярните напоследък различни козметични и медицински процедури. Похарчих не малка сума пари, но ефект от тях така и не получих. При една от командировките ми в чужбина си закупих различни мазила на много популярна световна марка, надявайки се, че тя ще ми помогне да се справя с проблема с бръчките, но се оказа поредното разочарование. Пробвах и различни домашни рецепти, които също нямаха видим ефект и вече започнах да се примирявам, че явно трябва да приема новото си Аз и да свикна с мисълта, че остарявам.

 

Спомням си, беше един дъждовен неделен ден, когато с моята близка приятелка Елена, бяхме седнали да обядваме в един ресторант. Тя беше с 3 години по-голяма от мен, а кожата ѝ беше толкова сияеща и здрава, като на 20-годишно момиче. Тогава, докато си говорихме, ѝ споделих за моя проблем и през какви безрезултатни процедери преминах. Елена ме изслуша внимателно и ме попита дали съм чувала за продуктите на Elizabeth Cosmetics. Каза ми, че тяхната козметична серия е насочена към дами с моя проблем и че съставките им са напълно безвредни, не дразнят и не увреждат кожата. Моята приятелка допълни, че от няколко месеца използва техния дневен анти-ейдж крем за лице с колаген и еластин и на това дължи освеженото си и подмладено лице. Първоначално не повярвах и реших да игнорирам това, което ми каза, тъй като не исках повече напразни надежди. Една вечер, докато сърфирах в интернет, се сетих отново за нашия разговор с Елена и реших да потърся информация за Elizabeth Cosmetics и техните продукти.

 

Влязох в сайта и разгледах артикулите им. Проучих съставките им и след като се убедих, че са напълно безвредни, реших да си поръчам дневния анти-ейдж крем, който моята приятелка използваше. Това, което мотивира решението ми, е наличието на колаген и еластин в продукта, които намалят бръчките, хидратират кожата и в същото време стимулират производството на колаген. Кремът го използвам шест/седем и мога да кажа, че получих видими резултати 2 седмици след първоначалното нанасяне. В момента кожата ми е много добре хидратирана, освен това е здрава, омекотена и сияйна. И най-важното – бръчките ми видимо намаляха, а лицето ми е подмпладено. Най-накрая успях да върна самочувствието си и да бъда отново онази привлекателна жена, която бях и преди!